Am tot dat tarcoale, prin market, la niste gaini uriase, inghetate si nu am cumparat decat atunci cand rezerva de grasime de pasare, din frigider, s-a epuizat.

Se poate consuma si ca rasol de gaina, cu cartofi si morcovi fierti.

Eu am preferat sa bag gaina fiarta, la cuptor, pe cartofi, sa o rumenesc si apoi sa o portionez. Portionata se poate pastra la congelator, in pungi de plastic.

Friptura de gaina, astfel preparata este deosebit de frageda.

Friptura se serveste fierbinte (copanele si aripile) sau rece (pieptul, feliat), cu cartofi la cuptor sau cu cartofi piure. O salata verde cu ceapa si verdeata (patrunjel si marar verde), sare, ulei de masline si otet de mere, accentueaza gustul de pasare. Un pahar de vin alb demisec te ajuta sa mesteci mai usor.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla ! Nu ezitati sa cumparati gaini cat mai mari. Am zis gaini, nu cocosi, care sunt atosi si nici nu au grasime.

Secretul cumparatorului ! Cum deosebim cocosul de gaina, in acelasi fel de ambalaj, in pungi de plastic, inghetate ? Cocosul este mai lunguiet iar gaina mai latareata. Cocosul are carnea rosiatica, iar gaina are carnea alba. Prin punga inghetata, daca te uiti cu atentie, vei vedea si grasimea, de culoare galbena. Folositor pontul, nu ?

Sursa: muncaprotejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri