Se poate consuma si ca rasol de gaina, cu cartofi si morcovi fierti.
Eu am preferat sa bag gaina fiarta, la cuptor, pe cartofi, sa o rumenesc si apoi sa o portionez. Portionata se poate pastra la congelator, in pungi de plastic.
Friptura de gaina, astfel preparata este deosebit de frageda.
Friptura se serveste fierbinte (copanele si aripile) sau rece (pieptul, feliat), cu cartofi la cuptor sau cu cartofi piure. O salata verde cu ceapa si verdeata (patrunjel si marar verde), sare, ulei de masline si otet de mere, accentueaza gustul de pasare. Un pahar de vin alb demisec te ajuta sa mesteci mai usor.
Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla ! Nu ezitati sa cumparati gaini cat mai mari. Am zis gaini, nu cocosi, care sunt atosi si nici nu au grasime.
Secretul cumparatorului ! Cum deosebim cocosul de gaina, in acelasi fel de ambalaj, in pungi de plastic, inghetate ? Cocosul este mai lunguiet iar gaina mai latareata. Cocosul are carnea rosiatica, iar gaina are carnea alba. Prin punga inghetata, daca te uiti cu atentie, vei vedea si grasimea, de culoare galbena. Folositor pontul, nu ?
Sursa: muncaprotejata.wordpress.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.