Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
50' - min
Ingrediente:
(6 portii):
- 6 pepeni galbeni mici,
- 100g.arpagic(sau praz),
- 12 boabe de struguri negri,
- 5-6 boabe de coriandru,
- 2 linguri zahar pudra,
- 2 linguri ulei de masline,
- sare;
Mod de preparare
1.Se pune arpagicul(sau prazul) curatat si taiat in bucati ,astfel incat bulbii de arpagic sa ramana intacti ,in uleiul incins ,se presara zaharul pudra si se amesteca bine.Se adauga boabele de struguri si de coriandru.Se lasa la foc potrivit 30 de minute,adaugandu-se ,cand este nevoie,cate putina apa calda.Bulbii de arpagic trebuie sa se acopere cu o pojghita de sirop si sa ramana intregi.
2.Intre timp, se taie capacul pepenilor ,se scobesc de miez si se curata de seminte.Cu 3 minute inainte de a lua arpagicul de pe foc ,se adauga bulgarasi de pepene scobiti din miezul scos.Se lasa amestecul sa se raceasca ,apoi se umplu pepenii galbeni goliti.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.