Este o garnitura super rafinata pentru friptura de porccare se va servi,obligatoriu, rece.

Este o garnitura super rafinata pentru friptura de porccare se va servi,obligatoriu, rece.

Dificultate:
redusa

Timp de preparare:
50' - min

Ingrediente:

(6 portii):

  • 6 pepeni galbeni mici,
  • 100g.arpagic(sau praz),
  • 12 boabe de struguri negri,
  • 5-6 boabe de coriandru,
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare;

Mod de preparare

1.Se pune arpagicul(sau prazul) curatat si taiat in bucati ,astfel incat bulbii de arpagic sa ramana intacti ,in uleiul incins ,se presara zaharul pudra si se amesteca bine.Se adauga boabele de struguri si de coriandru.Se lasa la foc potrivit 30 de minute,adaugandu-se ,cand este nevoie,cate putina apa calda.Bulbii de arpagic trebuie sa se acopere cu o pojghita de sirop si sa ramana intregi.
2.Intre timp, se taie capacul pepenilor ,se scobesc de miez si se curata de seminte.Cu 3 minute inainte de a lua arpagicul de pe foc ,se adauga bulgarasi de pepene scobiti din miezul scos.Se lasa amestecul sa se raceasca ,apoi se umplu pepenii galbeni goliti.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pepene galben cu arpagic.