Este un preparat delicios pentru cei ce adora carnea de gasca.

Este un preparat delicios pentru cei ce adora carnea de gasca.

Dificultate:
medie

Timp de preparare:

50' - min

Ingrediente:

  • 2 piepti de gasca dezosati,
  • 200g.ficat de gasca,
  • 1 ceapa rosie,
  • 150g. mazare dulce,
  • 2 linguri untura de gasca,
  • faina,
  • pesmet,
  • 1 franzeluta,
  • 2dl. lapte,
  • 2 dl. ulei,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper,
  • cateva fire de maiorana;

Mod de preparare si pregatire:

1.Se taie cei 2 piepti de gasca, obtinandu-se 4 fileuri si fiecaruia ,cu un cutit ascutit, li se taie un buzunaras.
2.Se inmoaie franzeluta in lapte.
3.Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste in untura de gasca.Se taie ficatul de gasca in cubulete si se pune peste ceapa si se calesc impreuna 1-2 minute.Se adauga franzeluta stoarsa ,1 ou, se condimenteaza cu sare, piper si maiorana tocata marunta.
4.Se caleste mazarea dulce si se amesteca usor cu amestecul de ficat si franzeluta.
5.Cu acest amestec se umplu buzunarasele celor 4 fileuri de gasca ,apoi se trec prin faina, ou si pesmet si se frig in ulei fierbinte.Se servesc cu garnitura de cartofi piure si nucsoara si un vin alb sec.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Piept de gasca umplut.