Pregateste niste pui cu muguri de soia.

Este un preparat exotic si deosebit de aromat.

Dificultate:

redusa

Timp de preparare:

25' - min

Ingrediente:

  • 600g. piept de pui ,
  • 1 lingurita amidon alimentar,
  • 2 linguri vin alb,
  • 1 lingura soso de soia,
  • 1 lingura miere,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita sos pentru peste(din comert),
  • 4 fire de ceapa verde,
  • 1 ardei gras rosu,
  • patrunjel verde ,
  • 2 linguri de ulei pentru fript,
  • o mana de muguri de soia;

Mod de preparare si pregatire:

1.Pieptul de pui se feliaza ,apoi se taie in cuburi de 2 cm.
2.Amidonul alimentar se amesteca cu vinul, cu sosul de soia, mierea, cu catelul de usturoi zdrobit si cu sosul pentru peste.
3.Carnea taiata cuburi se incorporeaza in acest amestec si se pune la frigider pentru 2 ore.
4.Se curata ceapa verde ,se taie in bucati de 1 cm. lungime ;ardeiul se curata de seminte si cotor si se taie in cuburi de 2 cm.
5.Se infierbinta uleiul intr-o tigaie mai adanca, se adauga carnea scoasa din bait si se frige 3 minute, apoi se adauga ceapa verde,ardeiul, mugurii de soia si se frig impreuna 2-3 minute.Se toarna zeama de bait si 0,5dl. apa.Se lasa sa dea un clocot si se serveste cu garnitura de orez si un vin alb sec.Se orneaza cu patrunjel verde.

O reteta propusa de Vekas Maria


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui cu muguri de soia.