O reteta de oua umplute cu pateu care se pregateste extrem de rapid!Oul este o sursa foarte buna de proteine, vitamina B12, calciu, fosfor si potasiu.

Oul este o sursa foarte buna de proteine, vitamina B12, calciu, fosfor si potasiu. Nu este recomandat sa se consume mai mult de 4 oua pe saptamana, iar in cazul copiilor se recomanda ca numarul de oua sa nu fie mai mare de 2.

Exista anumite restrictii din cauza colesterolului care creste din cauza consumului de oua. Se poate pregati o omleta putin diferita: omleta din albus (se evita astfel consumul de galbenus, acesta continand cantitatea cea mai mare de colesterol).

Cel mai bine este ca intreaga familie sa manance mai multe oua fierte decat oua prajite (acestea au o cantitate mai mare de grasime)

Ingrediente

  • 6 oua fierte
  • o cutie de pateu (mare)
  • 60 g jambon taiat marunt
  • marar

Mod de preparare

Ouale se taie pe jumatate. Galbenusul se scoate si se amesteca bine cu pateul si jambonul.
Sunt excelente alaturi de rosii, castraveti sau ardei grasi.
Putin marar pentru decor le ofera un gust deosebit.

Pofta buna!

Tu cum pregatesti ouale? Da click aici si trimite reteta ta!

Va recomandam si retetele:

Budinca din spanac

Spanac cu rosii

Limba cu masline


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Oua umplute cu pateu.