Raspunsul la intrebarea din titlu ar putea parea banal: intinzi mana si iei painea din raft. In realitate insa, lucrurile nu stau atat de simplu. Painea cumparata din comert este de multe ori de foarte proasta calitate. Pe langa gustul alterat si aspectul deloc atragator aceasta poate fi o importanta sursa de boli. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa separi painea "buna" de cea "rea".
Raspunsul la intrebarea din titlu ar putea parea banal: intinzi mana si iei painea din raft. In realitate insa, lucrurile nu stau atat de simplu. Painea cumparata din comert este de multe ori de foarte proasta calitate. Pe langa gustul alterat si aspectul deloc atragator aceasta poate fi o importanta sursa de boli. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa separi painea "buna" de cea "rea". 1. Forma painii trebuie sa fie regulata, fara denivelari sau adancituri. Trebuie sa fie bine crescuta, sa nu aiba arsuri, crapaturi, rupturi ori o culoare neuniforma. 2. Coaja trebuie sa fie neteda si lucioasa. 3. Gustul - duleag, potrivit de sarat, fara sa se simta acru ori amar, ori cu mucegai. 4. Miezul nu trebuie sa aiba impuritati ci trebuie sa fie o masa uniforma, fara gauri. Atunci cand apesi pe ea, painea trebuie sa revina imediat la forma initiala si nu sa ramana turtuita. 5. Atunci cand o rupi, nu trebuie sa vezi fire subtiri, arginitii. Daca acestea sunt prezente, atunci painea este infectata cu Bacilus Mezentericus si poate provoca "boala indinderii". 6. Miezul nu trebuie sa fie faramicios. Daca preferi sa prepari acasa painea si sa fii sigura ca este bine facuta, iata reteta: Painea este un produs de panificatie format din faina, apa calda, drojdie si sare. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie sare (dupa gust) 500 ml apa Se amesteca 500 g de faina cu drojdia muiata intr-o cana cu apa calduta. Se framanta si se lasa la dospit aproximativ 2 ore. Apoi se adauga faina ramasa si sarea. Se framanta si se mai lasa la crescut inca 45 de minute. Se pune la copt in cuptorul incins si se lasa cam 30 minute pana cand capata un aspect rumen.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri