Invata mici trucuri cu ajutorul carora preparatele din carne vor fi extrem de delicioase.
Invata mici trucuri cu ajutorul carora preparatele din carne vor fi extrem de delicioase. De foarte multe ori avem probleme privind prepararea carnii, ori nu este bine facuta, ori este prea tare. 1. Carnea se mentine proaspata timp de 72 de ore. Incercati sa nu o mai folositi dupa aceasta perioada. 2. Carnea si pestele sarat se pot desara daca se pun pe o sita deasupra unui castron cu apa. Sita nu trebuie sa intre in contact cu apa. 3. Carnea de porc are un gust deosebit daca este condimentata cu putina scortisoara. 4. Carnea pe care o pregatiti pentru fripturi nu trebuie spalata ci doar stearsa cu o carpa uda. 5. Daca in oala in care fierbe carnea se pune o lingura din inox pana in momentul in care sunt adaugate legumele, aceasta fierbe mult mai repede. 6. Pielita de pe ficat se indeparteaza mult mai usor daca ficatul este tinut un minut in apa fierbinte. 7. Pentru prepararea fripturilor: initial carnea se pune la foc tare intr-un amestec de grasimi fierbinte, aveti grija sa nu fie arse. Daca este pusa in grasimi arse carnea ia un gust neplacut si nu este nici benefica pentru sanatatea ta si a familiei tale. Cantitatea de grasime fierbinte ajuta carnea prin coagularea albuminelor, fapt care ajuta preparatul sa-si pastreze proprietatile hranitoare intacte. 8. Nu pastrati foarte mult timp carnea toccata cruda deoarece este foarte perisabila. 9. Nu lasati carnea la dezghetat la temperatura camerei. Cel mai bine este sa acoperiti carnea cu apa rece sau sa o lasati sa se dezghete tot la rece, dar in frigider. 10. Pentru a evita arderea fripturii puteti sa puneti in cuptor un vas mic din metal cu apa. 11. Fripturile nu se stropesc cu sosul in care au fost pregatite ci doar cu grasime si apa rece. 12. Ficatul nu se sareaza de la inceput. Mai intai se frige cateva minute pe fiecare parte apoi se adauga sare. Daca este sarat la inceput are tendinta de a se intari. 13. Aveti grija cu fezandarea carnii de pasare de vanat deoarece carnea devine toxica. 14. Friptura este mult mai buna daca este preparata cu vin. 15. Daca este prea tare carnea, se poate adauga putin bicarbonat de sodiu in apa in care fierbe. 16. Snitelele se fragezesc mult mai bine daca inainte de preparare se dau cu putina sare, se ung cu ulei si se lasa putin la rece. 17. Grasimea care apare in timpul gatirii trebuie scursa inainte de fi servita mancarea. 18. Daca vreti ca friptura de carne de vaca sa fie picanta trebuie sa ungeti carnea cu mustar cu cateva ore inainte de preparare. Care sunt secretele voastre pentru pregatirea si pastrarea carnii intr-un mod cat mai bun? Sursa: Delly.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Secrete privind prepararea carnii.