IN ACEST ARTICOL:
Daca igiena ta dentara este impecabila atunci inseamna ca te speli pe dinti de doua ori pe zi, folosesti ata dentara cel putin o data pe zi, iti cureti limba si folosesti apa de gura de cate ori ai ocazia. Insa daca respiratia neplacuta persista, atunci probabil raspunzatoare de acest lucru sunt anumite alimente care ‘pateaza’ pastrand un miros neplacut. Acest lucru nu inseamna ca alimentele propriu-zis sunt vinovate ci mai degraba bacteriile care se dezvolta ulterior.
Iaurtul. Japonezii au descoperit faptul ca un consum de trei iaurturi fara zahar pe zi timp de sase saptamani reduce respiratia grea prin scaderea nivelului de compusi sulfati (?). Mai mult decat atat, iaurtul fortifica sistemul imunitar al organismului prin aportul de vitamina D care scade producerea bacteriilor. Alte surse de vitamina D includ laptele, ouale, sucul de portocale si somonul.

Verdeturile si condimentele. Patrunjelul contine clorofila iar aceasta are un efect dezodorizant in gura. Alte produse vegetale responsabile cu o respiratie mai proaspata sunt cuisoarele, scortisoara, semintele de fenicul, anasonul. Desi folosirea acestora tine mai mult de folclor decat de stiinta, uneori nu strica sa incerci.

Propolisul este un minunat antibacterian care nu numai ca matura ramasitele neplacute din gura dar in acelasi timp dezinfecteaza si ajuta la refacerea gingiilor.

O buna igiena a gurii alaturi de o alimentatie potrivita pot combate respiratia urat mirositoare iar vizitele regulate la medicul dentist te vor ajuta sa preintampini sau sa tratezi orice afectiune care sta in calea sanatatii zambetului tau.

Emma Dobre

Sursa: Envy.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri