O fi semanand ea cu o supa neaosa, insa smantana si oul adaugate la sfarsit ii dau toata savoarea. Asadar, sa vedem cum transformam noi supa de pui a bunicii intr-una cosmopolita. Mai intai, calmeaza-ti familia infometata: supa asta dureaza, ca nu-i la plic sa se faca singura. Cum carnea de pui trebuie sa fiarba incet si mult, pregateste-te sa te uiti la oala pret de vreo ora jumate. Tot e bine ca nu ai tu cine stie ce de facut, o sa se descurce si singura.

Astazi iti prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Ioana Pasculet

O fi semanand ea cu o supa neaosa, insa smantana si oul adaugate la sfarsit ii dau toata savoarea. Asadar, sa vedem cum transformam noi supa de pui a bunicii intr-una cosmopolita.

Mai intai, calmeaza-ti familia infometata: supa asta dureaza, ca nu-i la plic sa se faca singura. Cum carnea de pui trebuie sa fiarba incet si mult, pregateste-te sa te uiti la oala pret de vreo ora jumate. Tot e bine ca nu ai tu cine stie ce de facut, o sa se descurce si singura.

Apoi sufleca-ti manecile si pregateste-ti ingredientele. Cam astea ar fi, sa faci o supa cat sa ajunga tuturor, ba sa mai ramana si pe maine:

1 pui intreg
2 cepe de marime potrivita
2 morcovi asisderea
1 telina (sau juma' de telina daca e un monstru din ala cum am vazut eu in ultra-super-hyper-marketul din care imi fac cumparaturile)
3 cartofi
2 ardei
o mana de orez
3 galbenusuri de ou
150 g de smantana

Si acum sa trecem la preparare. Ia tu o oala marisoara, umple-o cu apa (dar nu prea-prea ca o sa dea p-afara si pacat de aragazul ala proaspat spalat...sau nu?) si arunca puiul in ea. Acum da focul mic si pune-o la fiert. Gaseste-ti o ocupatie cat fierbe carnea, ca va dura ceva.

Cand o vezi ca incepe sa fiarba nu te grabi niciunde. Las-o sa dea in cateva clocote, sa iasa grasimea bine din puiul ala, ca doar asta e secretul supei. Stiu ca te-ai plictisit deja si familia iti plange zgomotos de foame, asa ca iti dau voie acum sa pui legumele. Curatate, dar intregi! Stii tu, iarna nu-i ca vara, iar supa nu e ciorba sa pluteasca bucatele de cartofi prin ea.

Acum vine o alta perioada de asteptare. Sper ca fumezi, doar-doar o trece timpul mai repede. Cat fierbe o leguma nu prea as putea sa iti spun exact, ca n-am stat sa cronometrez. Da' trei sferturi de ora tot poti sa o lasi. Numa e musai ca, cu 10 minute inainte de a inchide focul, sa arunci si orezul acolo. Sper ca ai realizat ca orezul nu e o leguma si nu l-ai pus de la inceput...

Putintica rabdare, te aproprii de momentul final. Opreste focul si apuca-te de pescuit legume. Bine, daca esti mai sclipitor putin vei folosi o strecuratoare. Acum tre'sa fii inventiv si sa te gandesti ce faci cu legumele ramase. Sa nu te prind ca le bagi inapoi in supa, am stabilit ca nu e ciorba, da? Uite, sunt buna si iti fac o recomandare: ia si niste carne din puiul deja fiert si pune de-o salata beuf. Daca nu stii cum, o sa te invat eu candva. Prea multe informatii dintr-o data strica :) .


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Blogul din bucatarie: supa greceasca de pui.