Restaurantele chinezesti au tot mai mult succes in Europa si nu numai. Si la noi, acestea au aparut in ultima vreme in multe orase ale tarii. Evident, livrarea la domiciliu face parte din „specificul” fiecarui restaurant de acest gen, astfel ca tot mai multe persoane incep sa fie atrase de specialitatile culinare exotice, pe care le consuma fie la birou, fie la restaurant sau acasa, cu atat mai mult cu cat invata sa manevreze si celebrele betisoare chinezesti, in defavoarea tacamurilor clasice.
De asemenea, textura fiecarui ingredient trebuia sa se imbine perfect cu a altuia. De exemplu, daca un ingredient este crocant, va fi alaturat unuia moale si delicat, asa cum un condiment va fi imbinat mereu cu un element dulce si bland, echilibrul fiind cel mai important, exact asa cum este reprezentat semnul Yin si Yang.

Bucataria chinezeasca este considerata ca fiind a doua cea mai buna din lume, dupa cea franceza. De altfel, cele doua se asemenea in anumite privinte. Totusi, una din diferentele majore intre stilul european de gatit si cel chinezesc este reprezentata de sosuri. Chinezii prepara cele mai bune si elaborate sosuri, secretul constand in retetele putin cunoscute si in ingredientele de cea mai buna calitate care le dau viata.

Un alt aspect cultural celebru al bucatariei chinezesti este acela al ustensilelor folosite pentru mancat. „Betele” traditionale reprezinta echivalentul furculitei europene. Cu ajutorul lor se consuma specialitatile exotice ale Chinei, iar pentru cineva care nu le-a folosit, poate parea foarte dificil la inceput, aproape imposibil.

Astazi, toate restaurantele de profil ofera posibilitatea de a alege intre tacamuri traditionale europene si bete. In restaurantele de lux betele pot fi realizate din argint sau alte materiale scumpe, iar in cele mai putin pretentioase se folosesc bete din lemn sau bambus.

Cu avataje si dezavantaje, dar de o diversitate foarte mare, arta culinara chinezeasca incepe sa aiba din ce in ce mai multi admiratori si in Romania. Merita incercata, daca nu ati facut asta deja.


Autor: Andrei Dutulescu

sursa: www.yuppy.ro

Va recomandam si alte articole de pe Yuppy:

Diamantele: fascinatia eterna

Cele mai ciudate legi din lume

Cele mai scumpe costume barbatesti din lume

Cele mai rare maladii umane

Tu cum pregatesti mucenicii? Da click aici, trimite reteta ta va fi publicata pe site!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri