În ceea ce privește popularitatea dulciurilor din Turcia, enciclopedia Taste Atlas a inclus câteva deserturi turcești celebre în lista „Top 100 de deserturi din lume”.

Comunicat de presă

Cu o tradiție și un „know-how” moștenit de sute de ani, bucătăria turcească este apreciată în întreaga lume iar această faimă include și desertul turcesc. Cu arome care variază de la preparat la preparat, deserturile turcești sunt îndrăgite atât de rezidenți, cât și de vizitatori. În ceea ce privește popularitatea dulciurilor din Turcia, enciclopedia Taste Atlas a inclus câteva deserturi turcești celebre în lista „Top 100 de deserturi din lume”. Până în prezent platforma ”Taste Atlas” a listat peste 10.000 de preparate tradiționale din fiecare țară de pe glob.

„Baklavaua turcească”

Baklavaua, probabil cel mai cunoscut desert turcesc, este un produs de patiserie delicios format din straturi de aluat subțire ca foile de hârtie, umplut cu nuci mărunțite fin și udat cu sirop dulce. Baklavaua și baklavaua emblematică de la Gaziantep sunt incluse în rețeaua de orașe creative UNESCO pentru tradiția sa gastronomică. Baklavaua de la Gaziantep, înregistrată de Comisia UE pentru aroma sa unică este una dintre cele mai importante feluri de mâncare din Turcia în viața de zi cu zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Deși „baklava” este termenul general pentru patiserie, desertul ia diferite denumiri în funcție de prepararea si prezentarea lui. De exemplu, „fıstık sarma” (înveliș cu fistic), inclusă în Atlasul Gustului, se referă la un tip de baklava făcută cu fistic. Totodată este și cea mai preferată umplutură pentru o baklava. Rulat într-o singură foaie de „filo”, fıstık sarma este făcută dintr-o pastă densă de fistic, uneori numită „unt de fistic”.

Un alt desert tradițional turcesc de referință și inclus în Atlasul Gustului este kunefe”. Servit fierbinte, künefe are în compoziție brânză topită, nesărată inclusă între două straturi de aluat „filo” mărunțit sau aluat de griș, apoi stropit cu sirop dulce și ornat cu fistic zdrobit. Cel mai gustos künefe se găsește în provinciile din sud-estul Anatoliei din Turcia, iar „antakya künefe”, desertul de renume mondial de la Hatay, a fost înregistrat în UE drept „Indicație Geografică Protejată”.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Deserturi tradiționale tucești făcute din lapte

Deserturile cu lapte din Turcia sunt la fel de populare și delicioase ca și celelalte deserturi ale țării. „Fırın sütlaç” (budinca de orez copt) este un desert popular tradițional turcesc, preparat prin combinarea laptelui, orezului și zahărului. Budinca se coace, iar suprafata ei arsă se ornează cu scortișoară sau alune. În timp ce acest desert clasic este disponibil în toată țara, mulți fani spun că cel mai bun fırın sütlaç este servit în zone turcești cunoscute pentru producția de lapte.

Datând din epoca otomană, kazandibi” (budinca de lapte caramelizat) are o consistență moale și o bază ușor arsă. Numele desertului se referă la fundul ars al cazanului în care este preparat. Kazandibi se face prin arderea stratului inferior de tavuk göğsü (budincă de piept de pui), desertul făcut cu piept de pui mărunțit. Cu toate acestea, majoritatea acestor preparate se servesc cu unt, lapte, făină de orez, zahăr și amidon, cu partea caramelizată deasupra, fără piept de pui mărunțit. Acest fel de mâncare tradițională este servită cu cafea sau ceai turcesc la fel ca nenumărate alte deserturi turcești.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

În ghidul Atlasului Gusturilor se află și „maraș dondurma”. Cu o consistență densă, o aromă distinctă „maraș dondurma” este un desert preferat în toată Turcia. Secretul acestui desert remarcabil constă în ingredientele sale: înghețata este făcută cu lapte de la capre hrănite cu ierburi naturale din Kahramanmaraș, în timp ce „salep” aromat provine din rădăcinile orhideelor ​​violete care cresc în zonă.

„İrmik helvası”, un alt desert turcesc de pe Atlasul Gustului, este o parte indispensabilă a culturii culinare din regiunea Anatoliei. Preparat cu mici variații în aproape fiecare provincie, felul de mâncare constă din gris, unt, zahăr, lapte și nuci de pin. Se servește adesea fierbinte alături de o linguriță de înghețată Maraș rece.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri