Există însă unele reguli pe care trebuie să le respecți ca să te asiguri că seara specială pe care ai pregătit-o cu atâta atenție nu este stricată de o masă mai puțin reușită.
Înainte de orice, este important să fii sigură că ajutorul tău principal din bucătărie se comportă ireproșabil. Altfel, vei fi nevoită să te reorientezi după un aragaz nou, mai performant și mai eficient atunci când gătești, pentru că o simplă schimbare de acest fel te poate ajuta enorm în prepararea unei mese impresionante. Odată ce te-ai asigurat că această problemă este depășită, iată ce altceva mai poți face.
5 trucuri din bucătărie pe care să le folosești înainte de a găti o cină specială
1. Folosește mereu o foaie suplimentară de copt
Deseori, cuptorul tinde să se încălzească mai tare ori în partea superioară (ori jos) și astfel vei observa că prăjiturile tale vor fi mai rumenite într-o anumită parte. Pentru a rezolva această problemă care îți poate afecta desertul, folosește o foaie suplimentară de copt pe care să o plasezi acolo unde cuptorul tinde să se încingă mai tare.
2. Înainte de toate, curăță și taie usturoiul
Toate preparatele trebuie pregătite înainte de a fi gătite, iar primul pe listă este usturoiul. Acesta conține alicină, un antioxidant puternic și foarte bun pentru organism, care necesită aproximativ zece minute pentru a fi eliberat. Odată ce l-ai curățat și tăiat, usturoiul trebuie amestecat cu uleiul în care vei găti, într-un bol separat, și lăsat să stea pentru câteva minute acolo. În clipa în care îl vei pune în tigaie să-l încingi, va elibera o aromă spectaculoasă.
3. Adaugă cea mai mare parte din grăsime la final
O lingură de unt sau de ulei adăugată la final va da mult mai multă savoare preparatului tău, decât dacă ai fi pus de la început toată grăsimea. Atunci când adaugi grăsime la final, când preparatul este aproape gata, aceasta va rămâne la suprafață, fără se amestece cu restul ingredientelor din mâncare. Acest truc simplu va da o aromă deosebită unei cine care altfel ar putea fi banale.
4. Lasă preparatele să ajungă la temperatura camerei
Graba nu este niciodată cel mai bun prieten al tău atunci când ești în bucătărie și încerci să pregătești o masă specială. Orice ai găti, dar în special friptură, este esențial să scoți preparatele din frigider din timp și să le lași să ajungă la temperatura camerei, adică între 15 și 60 de minute. Altfel, te poți trezi că preparatele au ieșit prea arse la exterior și crude la interior, din cauza faptului că erau prea reci când au fost puse pe foc.
5. Nu înghesui cantități prea mari de carne și legume în tigaie
Decât să iasă prost, mai bine să se găteasca mai lent. Deseori vei fi tentată să pui prea multe preparate în tigaie, din dorința de a face totul din prima. Când tigaia este prea aglomerată, legumele și carnea nu vor mai putea să „respire” și nu se vor mai găti la fel de bine. Astfel, este posibil să sesizezi la final că nu vor avea crusta maronie extrem de aromată pe care ți-o dorești. O altă soluție pentru această problemă ar fi să îți iei o tigaie mai încăpătoare.
Sursă foto: Shutterstock /Copyright: lenetstan
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară