24 Decembrie 2019 publicat în Culinar 76 share-uri

Faceti cunostinta cu cateva dintre cele mai aratoase si gustoase deserturi de Craciun care se servesc cu ocazia acestei frumoase sarbatori in diverse colturi ale lumii:

Buturuga sau La Bush de Noel (Franta)

Buturuga sau La Bush de Noel este un desert care se serveste in mod traditional de Craciun in Franta. Delicioasa rulada este umpluta cu crema si invelita apoi intr-un strat de ciocolata generos.

Foto: By AlisaRut /Shutterstock

Bibingka (Filipine)

Bibingka este un desert originar din Filipine, care se serveste in ziua de Craciun la micul dejun. Pentru un gust desavarsit, pajitura pe baza de orez, nuca de cocos si branza se coace incet, in vase traditionale de lut si captusite cu frunze.

Foto: By richardernestyap /Shutterstock

Bebinca (Goa si Portugalia)

Bebinca este un desert de Craciun extrem de indragit in Goa (India), dar si in Portugalia, si arata spectaculoscu cele 7 straturi ale sale obtinute din ingrediente precum faina, oua, lapte de cocos, zahar si ghee.

Foto: By exebiche /Shutterstock
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Kransekake, Prajitura Turn (Norvegia)

Kransekake sau Prajitura Turn este un desert nelipsit de pe mesele imbelsugate de Sarbatori din Norvegia si Danemarca. Trebuie sa recunoastem ca arata impresionant si ca o astfel de prajitura poate avea pana la 18 cercuri sau chiar mai multe, suprapuse unele peste altele, in forma de con. Straturile prajiturii sunt preparate din migdale, albus de ou si zahar.

Foto: By V. Belov /Shutterstock

Risalamande (Danemarca)

In mod traditional, Risalamande este un desert pe baza de orez, frisca, vanilie si migdale care se serveste neaparat in ziua de Craciun in Danemarca si are ca topping un sos delicios de cirese.

Foto: By Wila_Image /Shutterstock

Beigli sau Rulada cu mac (Ungaria)

Beigli este un fel de cozonac sau rulada, cum vrei sa ii spuneti, servita de Craciun in Ungaria si in anumite zone din Europa Centrala si de Est. Are o umpluta abundenta de mac sau nuca, presarata cu stafide si aromata cu rom si vanilie.

13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!
Foto: By Pfeiffer /Shutterstock

Placintele umplute (Marea Britanie)

Nu exista Craciun in Marea Britanie fara aceste delicate si delicioase placintele englezesti, la limita dintre desert si fel de mancare, umplute cu fructe uscate, amestec de carne tocata si mirodenii precum cuisoare sau nucsoara.

Foto: By Magdanatka /Shutterstock

Bolo-rei sau Prajitura Regelui (Portugalia)

Bolo-rei este un desert traditional portughez care se consuma in perioada dintre 25 decembrie si 6 ianuarie. Are forma unei coroane si este acoperit de fructe, diverse nuci si zahar glazurat.

Foto: By AnaMarques /Shutterstock

Stollen (Germania)

Stollen este un fel de panettone, delicios si aromat, care se serveste in mod traditional de Craciun in Germania. Acest desert este bogat in fructe uscate sau confiate si aromatizat cu nuci, cardamom sau scortisoara.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit
Foto: By Anatolii Riepin /Shutterstock

Torrone (Italia)

Torrone este o nuga italiana cu gust de poveste si de Craciun, obtinuta din albus de ou, miere, zahar, migdale coapte, fistic si alte nuci. Desertul este consumat si in Spania, dar si in anumite state din America Latina.

Foto: By Natallia Harahliad /Shutterstock

Rosca de Reyes (Inelul Regelui) - Spania

Rosca de Reyes este un desert care se consuma in Spania in preajma Craciunului, dar mai ales pe 6 ianuarie, cand este sarbatorita Epifania Domnului. Are forma rotunda si este decorata cu smochine, gutui, cirese sau alte fructe uscate sau confiate.

Foto: By Playa del Carmen /Shutterstock

Joulutorttu (Finlanda)

Joulutorttu sunt produse delicioase de patiserie care fac din fiecare Craciun finlandez unul special si dulce. In forma de stelute aerate sau moristi, aceste prajiturele sunt umplute cu gem de prune si presarate cu zahar pudra.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Foto: By Kati Finell /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri