ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de dovlecei

Ce poate fi mai bun pentru zilele "racoroase" de vara decat o ciorbita de zarzavaturi si dovlecei!

Timp de preparare: 150 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 600 grame carnita de porc sau vita
  • 1/2 kg cartofi
  • 5 dovlecei potriviti
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel
  • 2 oua
  • bors
  • sare
  • 60 g smantana

Mod de preparare:
Se taie bucatile de carne potrivite, se pun la fiert in 3 l apa cu putina sare. Se adauga morcovul, cartofii, telina si se lasa la fiert aproximativ 1h. Apoi adaugi orezul si dovleceii si mai lasi sa fiarba 15 min. La final, se adauga borsul, verdeturile si oul batut spuma. Se gusta si se potriveste de acru si sare. Se serveste cu o lingura de smantana in fiecare farfurie.

O reteta propusa de: Paul Tomosoiu (uniculk)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de dovlecei.