ghid pentru o viaţă împlinită

Chiftelute din carne de vita

O reteta de chiftelute din carne de vita foarte gustoase care pot avea destinatii si in diferite alte retete.

Fie am sa le fac cu spaghetti, fie cu un sos, fie cu un piure de cartofi si o salata, fie simple cu mustar cum manana romanul neaos. Oricum ar fi, e o varianta simpla si delicioasa de a prepara carnea, de vita, de porc sau chiar si de pui.
Am folosit o bucata de carne de vitel destul de frageda, doua cepe rosii mai micute, cativa catei de usturoi, o bucata de paine, un ou, boia de ardei, cimbru uscat, oregano, patrunjel proaspat, ghimbir, o lingurita de sos de chilli, 2-3 linguri de faina de grau, sare si piper. Chiftelute din carne de vita. Reteta chiftelute din carne de vita Cantitatile se pun din ochi si dupa gustul fiecaruia. Am dat carnea prin masina de tocat impreuna cu celelalte ingrediente solide, apoi am crapat oul deasupra, am pus condimentele, am presarat faina si am luat la framantat destul de amanuntit cat sa iasa o pasta omogena.
Am luat o farfurie intinsa unsa cu ulei si am inceput sa formez chiftelutele (pont: dati-va cu un strop de ulei in palme ca sa nu se lipeasca carnea cand ii dati forma). Dupa aceea au urmat calea fainii, pudrandu-se pe toate partile sa mentina forma inchegata. Si intr-un final s-au relaxat in cada cu ulei incins, care este wok-ul meu. Le-am scos cand s-au facut rumenii, pe o farfurie cu prosoape de hartie dedesubt, ca sa absoarba excesul de ulei. Delicious!

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute din carne de vita.

Retete culinare similare