2 / 6

Tosca - prajitura delicioasa cu mac

Ingrediente:
 

Blat:

  • 8 oua
  • 200g zahar pentru blat si alte 8 linguri pentru crema
  • 50g nuca de cocos+ 100g mac
  • 4 linguri faina ,1 praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie

Crema:

 

  • un plic praf de budinca de vanilie
  • 300g margarina sau unt
  • 250g ciocolata
  • biscuiti cu cacao 300g-cat sa acopere tava in care se face blatul
  • 300ml lapte

 

Mod de preparare:

 

Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil timp de 15-20 min la temperatura medie in Romania


Crema :


8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Se fierbe compozitia la bain-marie pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam 300g de margarina sau unt. Crema se intinde uniform peste blat
Deasupra cremei asezam biscuiti cu cacao unul langa altul-eu nu am avut si am folosit obisnuiti- acoperind toate suprafata blatului.Am stopit biscuiti cu putina cafea. Peste biscuiti se toarna ciocolata topita, pe care eu am zgariat-o cu furculita pentru efect artistic.

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri