Nu stim pe la altii cum erau deserturile in copilarie, dar noi adoram dulcele aceasta numit lapte de pasare. Si, pentru ca astazi toata lumea este copil, propunem o reteta de lapte de pasare.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU LAPTE DE PASARE:

  • 1 litru lapte 1.5% grasime
  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • sare

MOD DE PREPARARE LAPTE DE PASARE:

Am pus la fiert laptele cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si putina sare (cat iei in 3 degete). In doua castroane am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare, iar peste galbenusuri am adaugat zaharul.

In laptele care fierbea la foc mic, am pus (cu ajutorul unei linguri) mici gramajoare de spuma tare de albus. Le-am lasat jumatate de minut, apoi le-am intors si le-am mai lasat la fiert jumatate de minut.

Gramajoarele fierte le-am scos intr-un castron cu ajutorului unei spumiere.

Dupa ce toata spuma a fost fiarta, am oprit focul si am lasat laptele sa se racoreasca 30 minute.
Galbenusurile le-am mixat cateva minute cu zaharul, apoi le-am adaugat in laptele racorit si am amestecat bine.

Am pus restul de lapte la fiert pe foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia s-a ingrosat un pic.
Atentie! Daca lasati prea mult pe foc, compozitia se taie! Compozitia nu este groasa ca o budinca, ci ca un lapte putin ingrosat. Aceasta compozitie am turnat-o peste gramajoarele fierte de albus si am lasat sa se raceasca bine inainte de a servi.

Interesant, nu? Este un desert foarte bun si perfect pentru a impresiona musafirii. Si pe cei mici si pe cei mari.

O reteta propusa de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri