Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocanita de naut cu macrou:
- 8 bucati de macrou
- 800 g naut fiert si scurs
- 2 ardei rosii
- 2 cepe mari
- 400 g rosii cuburi (conserva)
- sare,piper
- 3 foi de dafin
- 1/2 lingurita de cimbru
- patrunjel
Mod de preparare tocanita de naut cu macrou:
Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe, asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste.
Am curatat, spalat si taiat ceapa si ardeii, julien. Pestele l-am curatat foarte bine de intestine, apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata din interior. Pestele l-am presarat cu sare, piper si l-am fript in tigaia antiaderenta in foarte putin ulei, pe ambele parti.
Il scoatem si-l lasam deoparte.
Intr-o cratita intinsa am inabusit ceapa si ardeiul in 100 ml ulei, presarate cu putina sare; va scoate dulceata legumelor in evidenta..Am pus capacul si le-am lasat asa pentru 5 minute. Au sarit in schema si foile de dafin cu cimbrul. Amestecam si adaugam rosiile. Le lasam sa se imprieteneasca pe foc mic cateva minute si turnam boabele de naut. Punem o cana de apa, acoperim si lasam sa dea cateva clocote. Asezam pestii fripti deasupra si mai dam la cuptor uncins pentru 15 minute, suficient ca pestele sa-si lase gustul puternic in tocanita.
Servim cu patrunjel tocat.
Pofta buna !
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie