Cheesecake-ul asta a fost o combinatie de retete, crusta este din biscuiti oreo si crema de vanilie.

Dificultate: medie

Ingrediente si mod de preparare cheesecake cu crusta de oreo:

Am facut asa: am folosit 32 de bucati de biscuiti oreo, carora le-am dat jos crema- inca n-am aruncat-o, ma mai gandesc ce sa fac cu ea. Mi-au ramas deci 64 de biscuiti oreo pe care i-am pus in robot, pana s-au transformat intr-un pesmet fin.

I-am amestecat apoi cu 5 linguri mari de lapte si 110 de grame de unt topit si am transferat crema rezultata intr-o tava cu peretii detasabili, pe care acum imi dau seama ca n-am uns-o cu unt. A iesit bine, oricum! Tava am dat-o la frigider, pana am pregatit crema.

Crema: 450 de grame de crema de branza (Philadelphia) se mixeaza cam 5 minute, pana devine o crema fina. Se adauga 100 de grame de zahar in ploaie si doua oua, pe rand. Mai incorporam o lingurita de esenta de vanilie si 100 ml smantana grasa si amestecam bine. Nu uitam sa lovim bolul de suprafata de lucru pentru a scapa de bulele de aer.

Acest amestec de branza se toarna peste blatul de oreo si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 10-15 minute (eu l-am lasat 10, pentru ca mi se parea ca se bronzeaza prea tare) si apoi reducem temperatura la 180 de grade si-l mai lasam la copt inca 20 de minute.

Dupa acest timp, oprim cuptorul si lasam tava inauntru cam 20 de minute si apoi intredeschidem usa si lasam cheesecake-ul sa ajunga la temperatura camerei. Se scoate si se da la frigider minim 4 ore.

Bon app’!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri