ghid pentru o viaţă împlinită

Pateu de ciuperci

Cremos, aromat si delicios, ideal pentru micul dejun.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pateu de ciuperci:

  • 1 kilogram de ciuperci champignon
  • sare
  • 1 lingurita de piper negru boabe
  • 3 linguri cu margarina
  • 1 ceapa medie
  • putina verdeata pentru decor
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica de telina
  • 1 mana de ciuperci negre
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 1 ceapa pentru fiertul ciupercilor
  • 1 ardei gras

Mod de preparare pateu de ciuperci:

Se spala ciupercile, se taie foarte marunt. Se pun la fiert cu radacina de telina, ardeiul gras, 1 ceapa si un morcov. Se lasa sa fiarba pana ce se scade mult din apa. Dupa aceea, se scot ciupercile, se dau deoparte. Se pregateste un sos din 3 linguri de margarina care se topeste intr-o tigaie, se adauga apoi 1 lingura cu varf cu faina si 1 ceapa tocata pestisori. Se amesteca, apoi se adauga ciupercile, maslinele condimentele si restul de apa in care au fiert. Se amesteca mereu, pana ce se obtine o pasta. Se decoreaza cu verdeata.

Pofta buna!

pateu de ciuperci

Pe blogul ideidelicioase.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.

O reteta propusa de: Delicioase Idei (IdeiDelicioase)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pateu de ciuperci.