ghid pentru o viaţă împlinită

Mancare de ardei copti

Mancare de ardei copti este o tocanita simpla, de sezon, foarte gustoasa si rapida. Se serveste ca atare, alaturi de mamaliguta fierbinte si este o excelenta alegere pentru o zi de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de ardei copti:

  • 5-6 ardei gras (capia)
  • 2 buc ceapa
  • 2 rosii
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • verdeata

Cum se prepara mancare de ardei copti:

Ardeii se spala, se sterg cu prosoape de hartie si se coc pe plita, in cuptorul aragazului sau pe gratar.
Se scot intr-un vas si lasa acoperiti timp de 10-20 minute, sa se abureasca si sa se poata curata mai usor.
Ardeii se curata de coaja, seminte si cotoare, iar pulpa ramasa se taie in fasii. Ceapa se inabusa in 2-3 linguri ulei si 100 ml apa. Cand ceapa devine translucida se adauga fasiile de ardei si se toarna apa fierbinte, cat sa acopere totul. Dupa 5-6 minute se adauga rosiile taiate cuburi mici, sucul de rosii, usturoiul tocat marunt, sare si piper. Mancarea se lasa sa mai clocoteasca 10-15 minute, sa scada apa si sa se ingroase putin sosul.
La final se adauga verdeata tocata marunt (patrunjel, marar sau busuioc). Mancarea de ardei copti se serveste calda, cu mamaliguta.

mancare de ardei copti

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare de ardei copti.

Retete culinare similare