ghid pentru o viaţă împlinită

Peste rece cu glazura de portocale

Incercati un alt fel de a servi pestele! Este pur si simplu...reconfortant, lipicios, gustos si minunat de aromat!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru peste rece cu glazura de portocale:

  • 800 g peste (merluciu,cod sau pestele folosit de mine - nototenia care este un salau de Antarctica)
  • 5 portocale
  • 100 g faina
  • 1 lingura rasa amidon
  • sare, piper negru boabe, chilli uscat
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare peste rece cu glazura de portocale:

Stoarcem portocalele si pastram zeama. Curatam bine pestele si il taiem in bucati mari.Tavalim bucatile de peste prin faina,le scuturam si le prajim in ulei de floarea-soarelui incins. Le scoatem pe hartie absorbanta, apoi le transferam intr-o tava sa se raceasca. Intre timp punem la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabe de piper, foile de dafin si chilli uscat.
Adaugam amidonul desfacut in putina apa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase, amestecam bine. Turnam sosul obtinut peste pestele rece. Potrivim gustul de sare si lasam pestele sa se marineze cel putin 3 ore.

Servim preparatul rece, decorat cu felii de portocale si ,dupa gust, cu o garnitura de fasole verde.

peste rece cu glazura de portocale

Va astept pe blogul meu pentru retete usoare: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro

Pofta buna!

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Peste rece cu glazura de portocale.