ghid pentru o viaţă împlinită

Supa cremoasa de cartofi

Iata o reteta simpla de supa de cartofi!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa cremoasa de cartofi:

  • 1 kg cartofi
  • 3 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana de mazare
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • 4 linguri de pasta de rosii si ardei (reteta aici) - daca nu aveti, puneti 2 linguri bulion, putin cimbru si 1 ardei in plus
  • 2 litri de apa
  • 1 litru de lapte
  • putin ulei
  • boia
  • sare, piper

Mod de preparare supa cremoasa de cartofi:

Puneti in oala in care vreti sa faceti supa uleiul, puneti ceapa tocata si adaugati apa cat o jumatate de lat de deget. Eu "indulcesc" astfel calitul cepei sau a legumelor, care pot pica greu daca se fac direct in ulei.
Cand ceapa devine sticloasa, adaug si cartofii taiati cubulete, cartofii, ardeii si cam 2 lingurite de boia. Amestec bine, sa lase culoare si sting cu apa.
Cand legumele s-au fiert, adaug pasta de rosii si ardei si mazarea. Mai las cateva minute sa se fiarba si mazarea, adaug apoi laptele cald si patrunjelul verde.
Mai las cat sa dea un clocot impreuna si opresc focul.

supa cremoasa de cartofi

La noi supa aceasta are mare succes. Merge de minune cu ceapa verde.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa cremoasa de cartofi.