ghid pentru o viaţă împlinită

Rulada de Curcan

Pieptul de curcan este o carne foarte buna pentru rulada, fiindca dimensiunea ne permite sa o umplem si sa o rulam. Si pentru a aroma carnea destul de fada de curcan, am folosit un sos dulce si picant, foarte bun.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rulada de curcan:

  • 1 piept de curcan dezosat (avea 900g)
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei rosu sau verde
  • 1 felie cascaval (cam 70 g)
  • 1 ceapa
  • o mana de nuci (40 g)
  • 1 linguri miere
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita crema de hrean
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri ulei
  • oregano, sare, piper
  • 1 pahar de vin (optional)

Mod de preparare rulada de curcan:

Facem un sos din mustar, 2 linguri ulei, hrean, boia, miere, sare, piper si oregano si il lasam sa stea pana pregatim restul ingredientelor. Tocam marunt ceapa si o calim intr-o lingura de ulei 1-2 minute, dupa care adaugam si ciupercile taiate cubulete. Presaram putina sare si le fierbem pana scade apa ciupercilor. Lasam sa se raceasca, timp in care pisam nucile.
Pieptul de curcan il desfacem intr-o singura bucata, daca se poate. Al nostru era taiat in 2, asa ca fiecare bucata am desfacut-o si le-am batut tinandu-le intre folie alimentara, pentru ca sa nu se rupa carnea. Ungem bucatile de carne cu sos si presaram un strat de nuci macinate. Pe ceva mai mult de jumatate din suprafata adaugam ciupercile si presaram fasii de cascaval si de ardei.
Rulam carnea si o prindem cu scobitori pentru a o fixa sau o puteti lega cu sfoara alimentara. Asezam rulada in tava si o ungem cu sos, daca a mai ramas, sau cu putin ulei daca nu. Punem in tava 1 cana de apa si 1 pahar de vin rosu, acoperim cu folie de aluminiu si gaurim folia din loc in loc cu o scobitoare. Dam la cuptor 45 minute la 200 de grade, apoi dam la o parte folia si lasam inca 20 de minute sa se rumeneasca.
Lasam rulada sa se raceasca, scoatem scobitorile sau taiem sfoara si o servim rece sau calda, socotind ca 100 de grame au aproximativ 210 calorii.

rulada de curcan

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rulada de Curcan.

Retete culinare similare



Discutii despre Rulada de Curcan

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.