6 Februarie 2013 publicat în Retete culinare 10 share-uri

Un desert special pentru tine si iubitul tau.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inimioare de ziua indragostitilor:

  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar farin
  • 250 g faina
  • 2 linguri lapte
  • gem de capsuni pt umplutura
  • gelatina rosie pt. decor

Mod de preparare inimioare pentru ziua indragostitilor:

Se face o crema din unt, galbenusuri si zahar, se adauga faina si se amesteca bine. La sfarsit se adauga laptele. Se strange aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 min. Dupa ce s-a racit, aluatul se imparte in doua si se intinde in foi subtiri. Dintr-o parte se fac forme de inimioare intregi iar din cealalta parte se fac inimioare al caror mijloc se decupeaza cu o forma mai mica sau cu un cutit ascutit. Se coc 15-20 min in cuptorul incins la 180 de grade. Se lasa sa se raceasca.
Formele intregi se ung cu gem de capsuni, iar formele decupate se pudreaza cu zahar farin. Se lipesc apoi doua cate doua. In mijloc, pentru a accentua si mai mult nuanta de rosu, se pune gelatina rosie pt decor (de la dr.Oetker), preparata conform instructiunilor de pe pachet.

O reteta propusa de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri