Imi place pestele. E gustos, usor si sanatos si exista o multitudine de moduri de a-l prepara. E prima oara cand incerc a gati un sufleu de peste dar pot spune ca a fost o experienta reusita. Rezultatul a fost un preparat aromat si rafinat. Cand este asezat pe farfurie, trebuie manipulat cu nitica grija deoarece poate fi usor sfaramicios. Dar aromele...

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sufleu de peste:

  • 300 grame peste sau file de peste
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceasca cu lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura branza sau cascaval ras

Mod de preparare sufleu de peste:

Se fierbe pestele, i se scot oasele si pielea (daca e cazul) si se sfarama in bucati cat mai mici. Intr-o oala pe foc, se rumeneste usor o lingura de faina cu o lingura de unt, stingandu-se cu o ceasca cu lapte. Totul se amesteca pana da in clocot dar nu sa lasa a se ingrosa prea tare. Se ia de pe foc si amesteca cu pestele facut farame, se mai adauga o bucatica de unt si se potriveste la gust cu sare si piper. Dupa ce se mai raceste, se mai adauga 2 galbenusuri si se amesteca bine.

Aceasta compozitie se va amesteca cu albusurile batute spuma si se toarna intr-o oala tapetata cu unt. Eu, personal, prefer sa tapetez cu hartie de copt, atat pe fundul vasului cat si pe margini. Dar fiecare cum e obisnuit. Deasupra se presara branza sau cascaval ras.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Leagăn pentru toată copilăria Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Numai buna de bagat la cuptor!

Focul trebuie sa fie potrivit, temperatura la care sufleul va creste frumos. Va fi gata in aproximativ trei sferturi de ora.

Rezultatul final:

Nu uitati sa asezonati cu nitelus mujdei de usturoi, hrean sau orice altceva va face placere. Se consuma cald. Pofta buna!

Mai multe retete delicioase pe casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri