Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mazare in sos cu marar:
- mazare – cam 200 gr/ portie. Eu una nu folosesc decat mazare congelata in pungi, nu-mi plac deloc cele la borcan si nici cele la cutie.
- ceapa – 2 – 3 cepe
- 1 lingura faina
- marar – dupa gust
- sare
- piper
Mod de preparare mazare in sos cu marar:
Prajim ceapa taiata solzisori in ulei pana incepe sa se inmoaie. Adaugam faina si mestecam bine. Stingem cu un pahar cu apa, lasam sa fiarba nitel. Punem si mazarea decongelata si lasam sa fiarba in continuare pana cand scade sosul si se ingroasa (mie imi place sa fie doar putin ingrosat). Verificam daca a fiert mazare – cum altfel decat gustul un bob doua. de obicei e gata repede caci e prefiert dar mai stii, depinde si de la firma la firma, asa ca mai bine verificam. E momentul sa adaugam mararul, spalat, bineinteles, in prealabil si taiat marunt, foarte marunt chiar. Eu cam lenevisem de dimineata si am neglijat sa ma duc in gradina sa culeg marar proaspat, pana sa ma trezesc eu, a inceput sa ploua, ce mai potop de potop. Asa ca a trebuit sa ma multumesc cu marar uscat. Potrivim cu sare, piper, mai lasam sa fiarba doar cat sa se inmoaie mararul si….gata. 20 de minute maxim, va zic.
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie