21 Octombrie 2012 publicat în Retete culinare 163 share-uri

Nu este crema de zahar traditionala, are unele mici modificari, dar se prepara mult mai usor si nu este nici atat de dulce.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:

  • 500 ml lapte dulce rece
  • 4 oua
  • 1 lingurita amidon
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri zahar pentru caramel
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare crema de zahar ars:

Am topit cele 5 linguri de zahar, apoi am repartizat caramelul in forme mai mici. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu cele 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si lingurita de amidon, apoi am adaugat laptele rece. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat compozitiei de galbenusuri si lapte. Am umplut o tavita jumatate cu apa, iar in ea am asezat formele tapetate cu caramel in care am turnat compozitia. Am dat la cuptor pana a fost gata, la mine au fost suficiente 30 de minute. Am lasat formele la racit, apoi le-am mai dat la frigider cam 1 ora si...le-am pus sotului meu spre savurare.

Este un desert racoritor, are un gust tare fin si delicat, s-ar putea sa creeze dependenta. Daca nu ma credeti, incercat si veti vedea.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri