Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pilaf cu rata:
- o pupla de rata - 200-300 gr
- usturoi - 3 catei
- ceapa - 1 buc
- morcov - 1 buc
- orez- o cana
- cimbru - 1 varf de cutit
- ulei - o lingura
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare pilaf cu rata:
Pentru inceput curatam bine rata si o portionam. Luam o pulpa si o punem la calit cu o lingura de ulei si o lasam 2 min sub capac. In acest timp curatam ceapa si o tocam marunt. O punem in tigaie alaturi de rata. Morcovul il curatam si il taiem cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste cu un cutit, apoi se toaca marunt, da o aroma mai puternica.
Punem morcovul si il lasam 1 minut, apoi adaugam si usturoiul.
Trecem orezul prin cateva ape.
In tigaie punem si orezul, dar si doua cani de apa calduta si lasam totul sa fiarba pentru 15 min, apoi daca mai este necesar adaugam inca putina apa. Punem si cimbrul pentru o aroma mai deosebita.
Verificam daca este fiert orezul si pilaful este gata!
O reteta oferita de blogul https://culinare.tv
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie