30 Mai 2012 publicat în Retete culinare 35 share-uri

Fursecuri in trei culori – pe cat de aratoase, pe atat de usor de facut si de gustoase.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fursecuri in trei culori:

  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 200 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • colorant rosu alimentar sau suc din sfecla rosie
  • nuca de cocos

Mod de preparare fursecuri in trei culori:

Se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou, se adauga esenta si faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele. Aluatul obtinut se imparte in trei bile egale. Una va ramane alba, in a doua se pune cacao, iar in cea de-a treia se adauga colorantul rosu. Se mai adauga faina daca este necesar. Colorantul rosu poate fi inlocuit cu suc de sfecla rosie proaspat stors.

Cele trei bile de aluat se modeleaza in forma de cilindri, apoi se unesc, se ung cu albus de ou, se trec prin nuca de cocos si se ruleaza in folie alimentara. Se lasa la frigider pentru 2-3 ore. Se taie apoi cu cutitul, in felii mai groase care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coc fursecurile timp de 15-20 minute.

O reteta recomandata de blogul truedelights.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri