O reteta extraordinara de tort cu crema de zahar ars.

Timp de preparare: 75 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu crema de zahar ars:

Crema :

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 6 linguri de zahar

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina

Mod de preparare tort cu crema de zahar ars:

Prima data vom incalzi laptele cu zaharul. Separat, se amesteca ouale intregi cu o lingura. Se ia laptele caldut si se toarna peste oua si se amesteca.
Intr-o cratita destul de mare vom carameliza 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zahar ars pana la jumatate. Turnam amestecul de lapte si oua si dam la cuptor.



2. Acum preparam pandispanul.Separam cele 6 albusuri de galbenusuri. Batem spuma albusurile. De abia cand sunt batute bine adaugam pe rand cele 6 linguri de zahar. Continuam baterea si adaugam treptat galbenusurile. Oprim mixerul si adaugam treptat lingurile de faina amestecand usor cu o paleta de plastic.
Verificam crema de zahar ars cu un cutit, daca este facuta vom turna pandispanul deasupra.
Lasam la cuptor pentru inca cca 15 minute.Verificam cu scobitoarea pandispanul. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

3.Cand este rece punem un platou deasupra cratitei, apucam bine si rasturnam. Nu ridicam cratita, o lasam acolo si o dam la frigider fara sa o miscam ca sa nu se scurga siropul.
Lasam asa peste noapte, timp in care siropul va merge tot in blat. Dimineata scoatem cratita usor. Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna !



O reteta propusa de: Neli Simion (ilens2006)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri