Tort de gris cu fructe

Un tort excelent cu mere si blat din gris.

Tarta e usor de digerat, e sanatoasa, contine multe fibre ...e un desert ideal.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort de gris cu fructe:

  • 300 gr Zahar
  • 50 gr Unt
  • 150 gr Gris
  • 1 l Lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • fructe-mere sau piersici taiate felii
  • 5 oua mari
  • 1 praf de copt

Mod de preparare tort de gris cu fructe:

Intr-o cratita mare se topesc 100 gr de zahar pana se caramelizeaza, apoi se asaza peste zaharul caramelizat felii de mar sau felii de piersici pana acoperim cu un strat de fructe. Separat, se prepara aluatul din oua care se bat separat, albusurile cu zahar pana devin spuma, apoi se adauga galbenushurile si jumatate de plic de praf de copt, apoi se adauga in ploaie 9-10 linguri de gris. Aluatul obtinut se toarna in cratita pregatita cu fructele taiate felii si aranjate ca sa nu ramana locuri goale. Se da la cuptor la foc mediu timp de 25 minute.

Intre timp, se fierbe laptele, se da la racit, apoi se aduga in el 2 pliucuri de zahar vanilat. Se adauga zaharul si laptele, se toarna peste tortul ce-l vom scoate din cuptor. Se lasa la racit cam 2-3 ore. Pe urma se rastoarna cratita cu gura-n-sus pe o farfurie mare sau un platou rotund. Se da din nou la rece. Se poate orna si cu frisca si alte fructe.

Pofta buna!!!

O reteta propusa de: Mircea Daniel FRUNZA (garbo248503)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort de gris cu fructe.