Personalitati din lumea medicala, specialisti in nutritie si medici s-au intalnit pentru a creste gradul de constientizare in randul populatiei asupra importantei inlocuirii produselor cu un continut ridicat de grasimi saturate cu alimente bogate in grasimi nesaturate.

Diferite tipuri de grasimi; unde le putem gasi si care este rolul lor?

Termenul „grasime” este asociat cu grasimile saturate si nu cu cele esentiale.
„Grasimea” are in general o conotatie negativa.
Consumatorii au auzit de multe tipuri diferite de grasimi (in special in tarile dezvoltate), insa cunostintele lor sunt limitate. stiu in general ca omega 3 este o grasime „buna” si ca grasimile saturate sunt „rele”.
Numai 54% stiu ca acizii grasi esentiali omega 3 si omega 6 SUNT grasimi.
Consumatorii pot identifica produsele cu o imagine sanatoasa, cum ar fi somon, avocado si nuci, insa nu pot identifica sursele bogate in grasimi esentiale, cum ar fi uleiurile vegetale si margarina tartinabila de calitate.

Populatia care a facut obiectul studiului

Studiul s-a derulat in 16 tari, pe o populatie totala de 3.200 de respondenti. Interviurile au avut loc in doua perioade: noiembrie – decembrie 2007 (valul 1) si august – septembrie 2008 (valul 2). Interviurile din valul 1 s-au desfasurat prin telefon si fata-in-fata, in timp ce interviurile din valul 2 s-au realizat pe internet sau fata-in-fata. Au fost intervievate 200 de persoane cu varstele cuprinse intre 18 si 70 de ani din fiecare tara in fiecare val, acestea fiind persoane care aleg produsele pentru gospodarie jumatate sau mai mult de jumatate din timp. Studiul a fost realizat de Millward Brown (UK).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri