Este o reteta speciala pentru ca este singura pe care o stiu si pe care o fac cel mai bine. Ii place cel mai mult sotului meu. Se achizitioneaza un piept de pui baban, transat dintr-un pui ingrasat numai pe cale naturala, scos din ou cu doua galbenusuri, alimentat numai cu produse bio, crescut intr-un stil de viata sanatos, cu dimensiuni 90-60-90 care sa demonstreze acest lucru.

Se taie pieptul de pui in cele mai mici si dragalase cubulete pleonastice din lume si se pune la prajit in tigaita cu cel mai gros strat de teflon din lume. In tigaie, in prealabil, se arunca cu mult naduf si cateva grame de pica mai multi stropi din cel mai virgin ulei de masline sau cel mai rafinat si dublu rafinat ulei de floarea soarelui.

Dupa un pic de inabusit si rumenit, urmeaza acum sa arunci cu pasta de tomate in cubulete. Arunca o lingura, maxim doua, si lasa-le sa coloreze frumos si rosu cubuletele de carne. Isi tin companie si se urasc reciproc. Ar fi minunat daca in loc de pasta de tomate ai avea rosii dulci si gustoase foc ca cele pe care le furam eu in copilarie din gradina cu legume a bunicii. Le-ai taia cat mai maruntel si le-ai azvarli cu drag si aducere aminte in tigaie, peste pieptul de pui aburinda.

Asadar, recapitulam: cubuletele de piept de pui se prajesc pana se rumenesc, adaugand mai tarziu pasta de tomate sau rosiile naturale. Adu-ti apoi aminte cat de rau v-ati certat aseara (tu si sotul tau) si ca a fost numai din vina lui. Intotdeauna este a barbatului. Cu mania de atunci pune acum cateva grame de piper. Iute! Foarte iute. Sare de asemenea. Tot cu masura.

Adauga apoi apa, suficient cat sa acopere cubuletele de pui si sa fie putin deasupra, suficient cat sa-ti inece amarul. Dezbraca cativa usturoi de coaja si pudoare, taie-i ca si cum ti-ai taia unghiile de la mana. Cat mai fin si cat mai concentrat. Cand vezi ca s-a ingrosat cu gluma, sosul a mai scazut, carnita s-a fiert bine, e semn ca te apropii cu pasi repezi de pasul final: 1 lingura de faina diluata in putina apa. Ingroasa gluma si mancare de tot cu acest sos special. Daca tu fierbi de mult in suc propriu, lasa si mancarica sa faca ce faci si tu, dar pentru inca 5 minute. Separat, daca este rost de impacare, mancarica se poate servi cu putina smantana sau iaurt. Acest final este ideal daca ti se face rau de prea mult bine.

Fara gluma, preparatul culinar este delicios. Eu l-am incercat, sotul meu inca nu si-a facut curaj. Umple delicat orice stomac. Gadila pana si cea mai pretentioasa papila. Cu gluma, vindeca orice suparare. Multumeste pe cel mai pretentios sot. Prepararea gustarii, la fiecare ingredient adaugat, are rostul de a calma nervii cei mai tari. Garantat! Degustat! Placut. Nu otravit :)

Un 1 aprilie cu pofta si voie buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri