Compot de pere

Sa nu neglijam perele si sa preparam si un compot delicios de pere.

Sa nu neglijam perele si sa preparam si un compot delicios de pere.

Ingrediente

  • ½ kg pere
  • 150 g zahar
  • 300- 350 ml apa
  • zeama de la jumatate de lamaie

Cantitatile sunt orientative deoarece difera in functie de cum doriti sa fie compotul, mai concentrat sau mai dulce.

Mod de preparare

Se curata perele de coaja si se taie in cate patru bucati ( se scobesc si in centru in prealabil) .
Zaharul se fierbe separat in apa cu putina zeama de lamaie.
Dupa ce da in fiert se adauga perele si se fierb pana acestea devin moi.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Compot de pere.