1 / 4

Pizza cu aluat de bere

Dificultate: redusa

Ingrediente pentru pizza cu salam uscat, pastrama si porumb

 

 

 

 

 

 


Ingrediente blat
:
( eu am facut portie dubla)

  • 500g faina
  • 300ml bere
  • 7g drojdie uscata/12g drojdie proaspata
  • 3LG ulei masline
  • putina sare+piper


Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putina bere. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea si piperul cu amestecul de drojdie si bere. Framantam pana obtinem o coca elastica (5min). Acoperim si lasa la cald la dospit cam 1 ora.

 

Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei. Adaugam toppping-ul.

Topping:

  • salam uscat
  • pastrama de porc taiata fasii subtiri
  • masline fara samburi
  • ciuperci proaspete sau din conserva
  • rosii taiate rondele foarte subtiri
  • cascaval razuit sau mozzarela
  • porumb dulce din conserva
  • ketchup dulce amestecat cu un praf de sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc si o lingura apa

 

 

Se intinde aluatul, se unge cu ketchup-ul condimentat si se aseaza umplutura. Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25 min.

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri