Ingrediente pentru pizza cu salam uscat, pastrama si porumb
Ingrediente blat:
( eu am facut portie dubla)
500g faina
300ml bere
7g drojdie uscata/12g drojdie proaspata
3LG ulei masline
putina sare+piper
Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putina bere. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea si piperul cu amestecul de drojdie si bere. Framantam pana obtinem o coca elastica (5min). Acoperim si lasa la cald la dospit cam 1 ora.
Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei. Adaugam toppping-ul.
Topping:
salam uscat
pastrama de porc taiata fasii subtiri
masline fara samburi
ciuperci proaspete sau din conserva
rosii taiate rondele foarte subtiri
cascaval razuit sau mozzarela
porumb dulce din conserva
ketchup dulce amestecat cu un praf de sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc si o lingura apa
Se intinde aluatul, se unge cu ketchup-ul condimentat si se aseaza umplutura. Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25 min.