Ingrediente necesare pentru granola cu goji si afine rosii:
2 linguri de ulei de palmier (sau daca vrei un gust mai puternic, foloseste 25 grame de unt de buna calitate)
2 cesti de fulgi de ovaz
1 lingurita de scrotisoara
un praf de sare de mare
30 grame de nuci romanesti sau nuci pecan
30 grame de Goji
30 grame de migdale maruntite
2 linguri de sirop de artar
1 lingurita de zahar brun
cateva afine rosii proaspete pentru ornare
Mod de preparare granola cu goji si afine rosii:
Cuptorul se incalzeste la 175 grade. Se unde cu ulei o foaie mare de copt. Incalzeste 1 lingura de ulei într-o cratiță medie la foc mediu. Adauga ovăzul si amesteca pana cand acesta isi schimba culoarea cu o nuanta sau doua. Adauga sare si scortisoara si lasa ovazul sa se raceasca intr-un castron. In aceeasi cratita combina 1 lingura de ulei cu zaharul brun si siropul de artar, incalzeste compozitia pana se topeste zaharul, si toarn-o peste ovaz. Adauga nucile, goji si migdalele, amesteca si trece compozitia pe foaia de copt. Lasa granola sa se coaca timp de 20 minute, dupa care las-o la racit. Sparge batonul de granola in bucati potrivite si pastreaza-o intr-un borcan etans, pana la 1 saptamana. In dimineata de sarbatoare, serveste-o cu un iaurt de casa, ornata cu afine proaspete.
Pastreaza cativa fulgi de ovaz si cateva nuci, pentru ca nu se stiu cine o sa-ti viziteze balconul sau pervazul.