Spalam vinetele, le taiem in jumatate pe lungime, le presaram cu sare si le lasam o jumatate de ora. Se mai inmoaie si lasa apa.
La spalam sde sare si le punem la fiert 5 minute intr-o oala incapatoare. Le lasam deoparte sa se scurga de apa.
Intre timp, taiem ceapa si ardeiul gras marunt marunt si le punem la calit in wok cu putin ulei. Scoatem miezul vinetelor cu o lingurita, le tocam marunt si le adaugam la calit cepei si ardeiului. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca putin dupa care le amestecam cu sunca presata taiata marunt, ouale batute ca pentru omleta, patrunjel tocat, jumatate din cantitatea totala de cascaval. Potrivim totul la gust cu sare si piper.
Cu aceasta umplutura, umplem carcasele moi de vinete, le punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. deasupra presaram restul de cascaval. Bagam cuptorul incins. E gata cand umplutura s-a inchegat frumos si a prins o crusta ….sanatoasa si rumena.
Eu am mancat cu nitel iaurt drept sos, nazdravanii mei au preferat ketchup-ul, se pare ca ambele variante sunt potrivite dupa gust. Cica ar fi foarte bune si reci, nu pot sa spun deoarece la noi n-a mai ramas nici un rest pe care sa putem testa.