ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete cu vinete proaspete

slide-ul 3 / 5
5 retete cu vinete proaspete: Chiftele de vinete cu sos de iaurt

Chiftele de vinete cu sos de iaurt

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele de vinete cu sos de iaurt:

Chiftele:

  • 2 vinete potrivite (450-500 g)
  • ½ cana nuci macinate, ½ cana pesmet
  • ½ cana branza rasa, 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi, patrunjel, marar
  • ½ lingurita coaja rasa de lamaie, sare, piper

Sos de iaurt:

  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2-3 linguri nuci macinate
  • 1 lingurita ulei
  • ½ cana iaurt
  • patrunjel sau menta proaspata

Cum se prepara chiftele de vinete cu sos de iaurt:

Vinetele se curata de coaja (sau se lasa cu totul), se taie in cuburi mici si se pun in apa clocotita cu putina sare. Se lasa sa fiarba 8-10 minute, apoi se pun intr-o strecuratoare si se scurg bine de lichid. Dupa ce s-au racit, vinetele se amesteca cu pesmet, nuci,
branza rasa, ou, usturoi zdrobit, coaja rasa de lamaie, verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust. In cazul in care compozitia este inca moale, se mai adauga pesmet.
Se uda mainile cu apa si se formeaza chiftelutele, de forma rotunda, care se prajesc apoi in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie.
Sosul se prepara amestecand toate ingredientele. Chiftelele de vinete se servesc atat calde cat si reci, cu sos de iaurt si nuci.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro

Voteaza reteta:

Scor: 4.33 din 12 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete cu vinete proaspete.

 
Setari Cookie-uri