1 / 6

Fasole zdrobita aromata cu tarhon

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fasole cu tarhon:

  • 1 cutie de fasole mixta (eu am folosit o banala conserva Maxim’s), sau un mix de fasole preparat in casa (dar nu va mai fi o reteta rapida)
  • 1 catel de usturoi
  • jumatate de cana de lapte
  • ulei de masline extravirgin
  • o legatura de tarhon proaspat
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare fasole zdrobita aromata cu tarhon:

Incinge intr-o oala uleiul de masline si adauga usturoiul zdrobit, pe care il calesti cateva secunde, cat sa dea aroma uleiului. Deschide conserva, scurge zeama, si rastoarna fasolea in oala. Amesteca pana se infierbanta, dupa care rastoarna totul in cupa de la blender. Adauga laptele cald, tarhonul rupt grosier, sarea si piperul, si tine compozitia sub blender pana cand devine omogena, insa se mai vad inca bucati de tarhon si de fasole. Decoreaza cu cateva fire de tarhon si cateva picaturi de masline si serveste-o cu paine proaspata, eventual proaspat scoasa din cuptor, si rosii bine coapte.

O reteta propusa de blogul blogculegume.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri