5 retete cu putine calorii

 Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi:

  • un pui
  • 2 legaturi verdeata
  • 50 gr unt inmuiat la temperatura camerei – eu am folosit unsoare; de porc.
  • 40 catei de usturoi necuratati de coaja
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri verdeata de sezon; am folosit cimbru uscat si cam atat

Mod de preparare pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi:

Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C.
Puiul il spalam iar una din legaturile de cimbru o punem inauntrul carcasei. Ungem puiul cu unsoare pe toata suprafata, interior si exterior, saram, piperam. Il punem in tava, de jur imprejur adaugam cei 40 de catei de usturoi numarati scrupulos Zâmbet plus a doua legatura de verdeata. Bagam la cuptorul incins si in timp ce se coace (pentru a aproxima cat dureaza vezi aici), din cand in cand, deschidem usa si ungem cu zeama din tava.
Cand e gata, scoatem puiul si-l lasam nitel sa se aseze aromele si gusturile.
In timpul acesta preparam sosul: zeama de la pui o punem pe foc, adaugam 100 ml apa, vin si dam in fiert, zdrobim usturoi, fierbem cinci minute. Scurgem intr-o sosiera, adaugam ulei de masline, verdeata, potrivim cu sare si piper. Taiem puiul si servim cu sosul tocmai preparat si cu cateii de usturoi ramasi. Care, by the way, sunt dementiali asa copti. Super, mi-a placut, i-am mancat si pe paine prajita.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

 Pastrav en papillote cu legume

Pastrav en papillote cu legume

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente pastrav en papillote cu legume:

  • peste
  • patrunjel
  • lamaie
  • unt de cocos (sau unt)
  • salata verde
  • ceapa
  • broccoli
  • usturoi
  • avocado
  • sare
  • lamaie
  • piper

Mod de preparare pastrav en papillote cu legume:

Pestele curatat se sareaza si in burta ii pui legatura intreaga de patrunjel si cateva felii de lamaie, apoi il ungi cu unt si il bagi intr-un buzunar facut din hartie de copt.
Il lasi sa se coaca in cuptorul incins timp de 15-20 min.

Intre timp, intr-o tigaie cu unt de cocos incins adaugi ceapa, broccoli, si usturoiul si il gatesti pana floretele de broccoli capata o culoare verde aprins stralucitoare.
Transferi apoi totul inr-un bol in care adaugi avocado taiat cubulete, si cateva frunze crocante de salata.

Asezonezi cu sare si piper( sau fulgi de ardei iute pentru un extra kick) si adauga minunatia asta langa pestele aromat.
 

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 

Salata cu ton si legume

Salata cu ton si legume

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata cu ton si legume:

  • 150 g ton in ulei
  • 1 morcov
  • o bucata mica de telina
  • 100 g porumb
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare salata de ton si legume:

Morcovul si telina se curata, se spala si se taie in betisoare subtiri. Se pun intr-un bol si se adauga peste ele: porumbul, tonul scurs de o parte din ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
In salata se mai poate adauga o ceapa taiata pestisori, patrunjel verde tocat marunt sau 2-3 linguri cu maioneza.

Aceasta reteta este recomandata de blogul truedelights.ro

 

 Legume cu toufu

Legume cu toufu

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru legume cu toufu:

  • un dovlecel verde zuchinni
  • un cub de branza de soia
  • un morcov taiat feliute
  • un fir de ceapa sau de praz
  • 4-5 ciuperci mu er
  • 2 catei de usturoi
  • 2 feliute de ghimbir proaspat
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • 2 lingurite de sos de soia

Mod de preparare legume cu toufu:

Branza de soia de taie in bucati, ciupercile se pun la inmuiat in apa, dovlecelul se taie rondele, iar ceapa, usturoiul si ghimbirul se toaca si ele marunt si se incepe gatitul. Intr-un wok se incinge uleiul si se adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul. Se adauga morcovii, apoi dovlecelul, ciupercile inmuiate si scurse de apa, apoi branza de soia, se amesteca si se lasa pe foc iute 1 minut. Se condimenteaza cu sare si sos de soia se mai lasa 1 minut pe foc si apoi se serveste.

 

Este o mancare usoara si cu colorit frumos!

 

Fasole zdrobita aromata cu tarhon

Fasole zdrobita aromata cu tarhon

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fasole cu tarhon:

  • 1 cutie de fasole mixta (eu am folosit o banala conserva Maxim’s), sau un mix de fasole preparat in casa (dar nu va mai fi o reteta rapida)
  • 1 catel de usturoi
  • jumatate de cana de lapte
  • ulei de masline extravirgin
  • o legatura de tarhon proaspat
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare fasole zdrobita aromata cu tarhon:

Incinge intr-o oala uleiul de masline si adauga usturoiul zdrobit, pe care il calesti cateva secunde, cat sa dea aroma uleiului. Deschide conserva, scurge zeama, si rastoarna fasolea in oala. Amesteca pana se infierbanta, dupa care rastoarna totul in cupa de la blender. Adauga laptele cald, tarhonul rupt grosier, sarea si piperul, si tine compozitia sub blender pana cand devine omogena, insa se mai vad inca bucati de tarhon si de fasole. Decoreaza cu cateva fire de tarhon si cateva picaturi de masline si serveste-o cu paine proaspata, eventual proaspat scoasa din cuptor, si rosii bine coapte.

O reteta propusa de blogul blogculegume.ro

 

 Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi
 Pastrav en papillote cu legume
Salata cu ton si legume
 Legume cu toufu
Fasole zdrobita aromata cu tarhon

Rezumat

Vara este anotimpul legumelor proaspete, al culorilor in farfurie, al mancarurilor usoare. Ti-am pregatit 5 retete usoare cu putine calorii, preparate cu legume de sezon, peste sau pui.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri