1 cutie de fasole mixta (eu am folosit o banala conserva Maxim’s), sau un mix de fasole preparat in casa (dar nu va mai fi o reteta rapida)
1 catel de usturoi
jumatate de cana de lapte
ulei de masline extravirgin
o legatura de tarhon proaspat
sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare fasole zdrobita aromata cu tarhon:
Incinge intr-o oala uleiul de masline si adauga usturoiul zdrobit, pe care il calesti cateva secunde, cat sa dea aroma uleiului. Deschide conserva, scurge zeama, si rastoarna fasolea in oala. Amesteca pana se infierbanta, dupa care rastoarna totul in cupa de la blender. Adauga laptele cald, tarhonul rupt grosier, sarea si piperul, si tine compozitia sub blender pana cand devine omogena, insa se mai vad inca bucati de tarhon si de fasole. Decoreaza cu cateva fire de tarhon si cateva picaturi de masline si serveste-o cu paine proaspata, eventual proaspat scoasa din cuptor, si rosii bine coapte.