Delicii cu afine

 Prajitura cu afine

Prajitura cu afine

1 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu afine:

  • 3 foi de prajitura cu vanilie
  • 200 g afine
  • 300g frisca+100 g pentru ornat
  • 150 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

 

Am fiert la foc mic, cam 10 minute afinele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Le-am fiert cam 10 minute pana s-a topit tot zaharul si au inceput sa-si lase sirop si sa-si schimbe usor culoarea. Gelatina am hidratat-o in 2 linguri de apa rece si dupa 10 minute am adaugat-o si pe ea la afine. Am incorporat totul si am lasat deoparte sa se raceasca. Frisca am mixat-o foarte bine si am adaugat la ea afinele cu sirop cu tot. Intr-o tava am pus o foaie de prajitura, am pus o jumatate din cantintatea de crema formata, a urmat a doua foaie de prajitura, restul de crema si apoi a treia foaie de prajitura. Am lasat astfel prajitura mea la frigider 3 ore, apoi am ornat-o cu frisca si afine proaspete.

Foarte fructoasa, nici prea dulce, nici prea acrisoara. Si cam asta este povestea prajituricii mele!

O prajiturica recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 

 Briose cu afine

Briose cu afine

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu afine:

  • 100 gr unt
  • 400 gr faina speciala pentru prajituri de la Boromir
  • 1 1/2 lgt praf de cop
  • 1/2 lgt sare
  • 1 cana afine
  • 200 gr zahar
  • 2 oua mari
  • esenta de vanilie
  • 100 gr lapte

Mod de preparare briose cu afine:

Intr-un vas amestecati faina cu praful de copt si sarea. Din faina pastrati 1-2 linguri pe care le pudrati peste afine si miscati usor vasul, pana acopera faina toate boabele de afine.Intr-un al treilea vas bateti cu mixerul la viteza mare zaharul cu untul. Adaugati apoi ouale, unul cate unul si la final adaugati esenta de vanilie. Cand obtineti o pasta spumoasa si fina, adaugati in ploaie faina, lingura cu lingura si continuati sa amestecati cu mixerul, dar la viteza mica. Cand ati integrat toata faina, mai adaugati si laptele si amestecati tot cu mixerul pe viteza mica. La final integrati si afinele, amestecand cu grija cu o spatula de plastic.

Puneti aluatul in formele de briose tapetate cu hartie speciala si dati la cuptor 30 de minute. Dupa ce s-au copt le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca. Din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit 12 briose.

Blogul amainbucatarie.blogspot.ro va propune si alte retete grozave.

Limonada cu afine

Limonada cu afine

3 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru limonada cu afine:

  • 2 lamai
  • 3 lingurite afine
  • 1 lingurita miere (daca va place dulce puneti mai multa miere)
  • 400 ml apa plata
  • cateva frunze de menta pt decor
  • gheata

Mod de preparare limonada cu afine:

Folosim un pahar de 500 ml. Spalam lamaile si una din ele o stoarcem bine iar cealalta o feliem. Afinele le pasam printr-o sita direct in pahar. Adaugam si mierea, turnam apa peste si amestecam. Punem cateva cuburi de gheata si ornam cu frunze de menta.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Inghetata de afine cu iaurt

Inghetata de afine cu iaurt

4 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata cu afine si iaurt:

  • 250 g afine
  • 300 g iaurt
  • 2-3 linguri miere de albine.inghetata de afine cu iaurt

Mod de preparare inghetata cu afine si iaurt:

Afinele se spala, se pun in blender si se paseaza pana se obtine un piure uniform.
Se adauga iaurtul si mierea (dupa gust), se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o caserola si se introduce in congelator. La interval de 30 de minute se scoate si se amesteca bine cu o furculita, pentru a sparge acele de gheata. Se repeta procedeul de trei ori. Dupa aproximativ 3 ore, inghetata de afine poate fi servita.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro

 Prajitura cu afine
 Briose cu afine
Limonada cu afine
Inghetata de afine cu iaurt

Rezumat

Surprinde-ti familia cu cele mai gustoase deserturi ale verii: prajituri, inghetata si limonada cu afine. Incearca retetele noastre cu afine!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri