Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu piersici:
Pentru blat:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 180 g faina
- 2 linguri cacao
- 1 varf cutit sare
Am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul, apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa. Am pus intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina. Am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. A iesit o minunatie de blat! Multumesc inca o data Laura! Apoi am taiat blatul in 3 si am trecut la prepararea cremei
Pentru crema am folosit
- 1 cutie compot de piersici
- 800 ml iaurt cu piersici
- 3 linguri de zahar (optional)
- eu n-am mai pus zahar caci mi sa parut destul de dulce iaurtul de piersici
- 300 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina fina
- 1 plic zahar vanilat
Pentru insiropat tortul
- sucul rezultat din compotul de caise
- 3 linguri de rom
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare tort cu piersici:
Piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat. Am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi. Am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt. Peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor. Blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat. Peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou. Am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat dupa cum m-am priceput eu mai bine.
Pentru ornat am folosit:
- 200 ml frisca
- 2 piersici taiate felii
- sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
- 1 lingurita de gelatina
- fructe physallis
Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro