4 delicii cu piersici

Tort cu piersici

Tort cu piersici

1 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort cu piersici:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare


Am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul, apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa. Am pus intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina. Am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. A iesit o minunatie de blat! Multumesc inca o data Laura! Apoi am taiat blatul in 3 si am trecut la prepararea cremei

Pentru crema am folosit

  • 1 cutie compot de piersici
  • 800 ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri de zahar (optional)
  • eu n-am mai pus zahar caci mi sa parut destul de dulce iaurtul de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina fina
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru insiropat tortul

  • sucul rezultat din compotul de caise
  • 3 linguri de rom
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare tort cu piersici:

Piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat. Am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi. Am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt. Peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor. Blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat. Peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou. Am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat dupa cum m-am priceput eu mai bine.

Pentru ornat am folosit:

  • 200 ml frisca
  • 2 piersici taiate felii
  • sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
  • 1 lingurita de gelatina
  • fructe physallis

Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 Prajitura cu piersici si caise

Prajitura cu piersici si caise

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu piersici si caise:

  • 2 oua
  • 150 gr unt sau margarina Rama
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 gr piersici
  • 200 gr caise
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa scortisoara

Altele: zahar pudra pentru pudrat, o lingura unt pentru uns tava, o lingura rasa faina pt. tapetat tava
 

Mod de preparare prajitura cu piersici si caise:

Batem ouale impreuna cu zaharul cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Piersicile decongelate le decojom si le incorporam in aluat.
Ungem o tava (22/30 cm) cu unt si tapetam cu putina faina.
Cu o lingura asezam aluatul in tava si uniformizam.
Caisele decongelate si curatate de coaja le taiem felii si le asezam peste blat. Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.
Prajitura poate fi savurata si la micul dejun sau dupa-masa cu o cana de ceai.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

 

Tarta racoroasa cu piersici

Tarta racoroasa cu piersici

3 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta racoroasa de piersici:

Blat:

  • 200-250 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 100 ml compot de piersici
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 200 g smantana
  • 125 g iaurt de piersici
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 150 g crema de branza (almette)
  • 10 g gelatina
  • 100 ml compot de piersici
  • piersici din compot sau proaspete

Mod de preparare tarta racoroasa cu piersici:

Pentru blat:

Se macina biscuitii. Se amesteca zaharul, compotul, untul si se fierb pana se topesc toate, apoi se toarna peste biscuiti. Se adauga cacao si esenta de vanilie. Se mesteca bine, pana se obtine o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine, se mai adauga compot. Se tapeteaza o tava cu folie alimentara, se intinde compozitia de biscuiti si se niveleaza. Se da tava la frigider, pana se pregateste crema.

Crema:

Se mixeaza crema de branza cu zaharul farin, se adauga smantana, iaurtul si o parte din piersici, taiate in cuburi mici. Se dizolva gelatina in 100 ml compot, se lasa la inmuiat 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi, amestecand continuu pana se dizolva complet. Gelatina calduta, se adauga in crema.

Asamblarea:

Se scoate tava de la frigider si se toarna crema. Deasupra se aseaza felii de piersici. Se da tava din nou la rece, pentru 4-5 ore. Tarta poate fi servita ca atare sau ornata cu frisca.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Tarta cu piersici si caramel

Tarta cu piersici si caramel

4 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu piersici si caramel:

Pentru blat aveti nevoie de:

  • o forma rotunda de tarta
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt


Pentru crema aveti nevoie de:

  • 1 praf de budinca din comert
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 kg piersici dulci si zemoase
  • 1 plic gelatina
  • frisca
  • putin zahar pentru caramel


Mod de preparare tarta cu piersici si caramel:

Pentru tarta : se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se pun intr-un bol de mixer sau se bat cu telul spuma. Pe masura ce incep sa se bata adaugam zaharul...pana punem cele 4 linguri.
Apoi incorporam galbenusurile in compozitie, faina si praful de copt.
Punem hartie de copt pe o tava de tarta si turnam compozitia, introducand-ov la cuptorul preincalzit cam 20 minute.

Crema: eu am facut o budinca de vanilie cumparata din comert unde am urmat instructiunile de pe pachet (500 ml lapte si 3 linguri zahar)

Dupa ce tarta e coapta, se scoate afara si se rastoarna pe o farfurie si se lasa putin la racit. Se intoarce apoi sa fie cu gaura in sus.
Acolo se introduce budinca facuta (nu trebuie sa o puneti toata), dupa care am curatat si taiat in felii piersicile zemoase. Preparati plicul de gelatina dupa instructiunile de pe pachet si il puneti peste piersici.
Apoi am pus la caramelizat putin zahar pe foc si cand s-a caramelizat l-am luat si l-am intins cu furculita peste piersici..asa sa curga si sa se faca linii subtiri.
Am ornat cu frisca din tub si cam asta a fost toata munca.
Simplu usor si ieftin.
Se poate folosi orice alt fruct, eu mai fac si cu ananas sau capsuni.

O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro

Tort cu piersici
 Prajitura cu piersici si caise
Tarta racoroasa cu piersici
Tarta cu piersici si caramel

Rezumat

Preferate atat de cei mici, cat si de cei mari, piersicile pot si consumata atat proaspete, dar si un diferite prajituri, torturi sau inghetata. Iata cum poti prepara delicii cu piersicile pentru toate gusturile.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri