Ingrediente necesare pentru prajitura cu piersici si caise:
2 oua
150 gr unt sau margarina Rama
100 gr zahar
250 gr faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la o portocala
200 gr piersici
200 gr caise
1 plic zahar vanilat
1 lingurita rasa scortisoara
Altele: zahar pudra pentru pudrat, o lingura unt pentru uns tava, o lingura rasa faina pt. tapetat tava
Mod de preparare prajitura cu piersici si caise:
Batem ouale impreuna cu zaharul cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Piersicile decongelate le decojom si le incorporam in aluat.
Ungem o tava (22/30 cm) cu unt si tapetam cu putina faina.
Cu o lingura asezam aluatul in tava si uniformizam.
Caisele decongelate si curatate de coaja le taiem felii si le asezam peste blat. Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.
Prajitura poate fi savurata si la micul dejun sau dupa-masa cu o cana de ceai.