Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta racoroasa de piersici:
Blat:
- 200-250 g biscuiti obisnuiti
- 50 g unt
- 100 ml compot de piersici
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- esenta de vanilie
Crema:
- 200 g smantana
- 125 g iaurt de piersici
- 2-3 linguri zahar farin
- 150 g crema de branza (almette)
- 10 g gelatina
- 100 ml compot de piersici
- piersici din compot sau proaspete
Mod de preparare tarta racoroasa cu piersici:
Pentru blat:
Se macina biscuitii. Se amesteca zaharul, compotul, untul si se fierb pana se topesc toate, apoi se toarna peste biscuiti. Se adauga cacao si esenta de vanilie. Se mesteca bine, pana se obtine o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine, se mai adauga compot. Se tapeteaza o tava cu folie alimentara, se intinde compozitia de biscuiti si se niveleaza. Se da tava la frigider, pana se pregateste crema.
Crema:
Se mixeaza crema de branza cu zaharul farin, se adauga smantana, iaurtul si o parte din piersici, taiate in cuburi mici. Se dizolva gelatina in 100 ml compot, se lasa la inmuiat 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi, amestecand continuu pana se dizolva complet. Gelatina calduta, se adauga in crema.
Asamblarea:
Se scoate tava de la frigider si se toarna crema. Deasupra se aseaza felii de piersici. Se da tava din nou la rece, pentru 4-5 ore. Tarta poate fi servita ca atare sau ornata cu frisca.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro