3 / 6

Gazpacho andaluz

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gazpacho andaluz:

  • 3-4 rosii bine coapte(1kg)
  • 1 castravete cornishon
  • 1 ardei gras verde
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1-2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet
  • sare

Optional: oua fierte tari sau drojdie inactiva .

Mod de preparare gazpacho andaluz:

Rosiile se curata de coaja, la fel si castravetii iar ardeiul gras se curata de celuloza ( partea alba si semintele din interior). Toate ingredientele se taie in bucati maricele si se proceseaza in blender pana se obtine o consistenta cremoasa. Pentru un gust mai delicat se poate strecura de semintele din rosii.
Se serveste rece, de la frigider.
Putem imbunatati valoarea nutritiva a acestei supe cu un ou fiert tare, taiat in bucati, care aduce grasimile bune in aceasta farfurie. Daca nu va place combinatia de ou cu rosii puteti adauga fulgi de drojdie inactiva pentru un plus de vitaminaB.

Din punct de vedere nutritiv, aceasta supa este bogata in licopen, un antioxidant extrem de important in prevenirea bolilor cardiovasculare, osteoporoza si chiar unele tipuri de cancer. Rosiile sunt si o sursa de crom, un mineral esential pentru reglarea nivelului glicemiei.

Este o reteta care sigur va aduce un aer de vacanta in farfuria voastra si e suficient de gustoasa cat sa va faca sa spuneti la sfarsit: Ole, ole gazpacho nu mai e!

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri