Ingrediente necesare pentru supa de rosii ca la bunica:
1 kg rosii
3 morcovi
3 cartofi potriviti
o ceapa mare sau o legatura ceapa verde
2 ardei grasi divers colorati
un dovlecel mic
un rotocol fidea
2 oua
sare
ardei iute
sare de lamaie(optional)
leustean
Mod de preparare supa de rosii ca la bunica:
Rosiile se spala si se pun la oparit pt 2-3 min in apa clocotita,apoi se decojesc si se paseaza in blender sau intr-o sita,se strecoara sucul de seminte.
Legumele se toaca in bucati potrivite si se calesc in 4-5 linguri ulei, se sting cu sucul de rosii,mai apoi se completeaza supa cu 3-4 litri de apa,se lasa sa fiarba.La final se adauga rotocolul de fidea,sarea si sarea de lamaie,se asteapta sa fiarba supa si apoi se stinge focul.Supa se imbujoreaza cu cele 2 oua batute, care se toarna in oala si se aromatizeaza cu leustean verde, tocat. Se serveste fierbinte, este absolut delicioasa!!!