Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rulouri de vinete cu ardei gras:
- 2 vinete
- 8 rosii sau doua si, in rest, pasta/suc de rosii
- 2 ardei grasi rosii
- o ceapa
- 2 ardei iuti
- 2 lingurite coriandru tocat
- busuioc
- 1 lamaie
- sare, piper
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare rulouri de vinete cu ardei gras:
Intai preparam un sos de rosii. Tocam ardeiul iute (eu n-am pus caci nu suport piscaciunile), ceapa, coriandrul, le amestacam laolalta intr-un blender cu rosiile sau sucul de rosii, adaugam sucul stors de la o lamaie, saram dupa gust, dupa care “terciuim” totul la centrifuga intr-un sos omogen. Acoperim sosul si-l bagam la frigider.
Taiem cototul vinetelor si le taiem pe lung in felii, nici prea subtiri (caci se vor rupe), nici prea groasa (caci nu se vor putea rula), cam jumatate de cm zic eu ca e bine.
Pregatim o tigaie in care incingem ulei si calim feliile de vinete. Cand sunt gata (aduca se inmoaie), le scoatem si le saram, lasandu-le putin (de preferinta intr- strecuratoare) sa se scurga de lichidul in exces (mai ales ca absoarbe si mult ulei in timpul calirii). Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte, pulpa o taiem fasii lungi. Feliem si patru rosii – cum eu aveam rosii cherry (de la soacra din gradina – yumiiii, yumiiii) doar le-am taiat in jumatate.
In fiecare felie de vanata se ruleaza un manunchi din trei fasii de ardei gras. Se aseaza deasupra cate o felie de rosie si putin busuioc (sau patrunjel).
Fixam rulada cu o scobitoae in care infigem si jumatatea de rosie iar deasupra am asezat o frunzuta verde. Punem toate rulourile in farfurie (sau in alt vas – platou, vas yenna), le asezonam cu ulei de masline, le acoperim cu o folie si le bagam la frigider pentru cel putin o ora (ca si sosul de rosii altfel). Dupa aceea sunt numai bune de savurat. OK Hmm, nu m-au convins sa fiu nebuna dupa vinete dar, cu siguranta, o vorba buna tot le-a pus.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro