Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placintele cu legume:
- 10 ciuperci champignon
- 1 buchet broccoli
- 1 zuchinni
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben
- 2 foi de placinta
- 2 oua
- 100 g unt
- 100g cascaval ras
- 2 linguri de smantana
- sare, piper, 1 lingura de seminte de susan
Mod de preparare placintele cu legume:
Mai intai am pus la fiert o oala cu apa si sare, cand a dat in clocot, am pus buchetelele de broccoli si le-am lasat 5 minute sa fiarba, apoi le-am pus la scurs. Am spalat ardeii, ciupercile si zuchinni, apoi le-am tocat dupa cum urmeaza: ciupercile feliute mai mari ardeii in bucati mai maricele, zuchinni si morcovii in rondele. Apoi am inceput sa le calesc in cantitati mici de unt, dar pe rand, fara a uita sa pun sare si piper:
prima data ciupercile apoi ardeii, bineinteles cu sare si piper, apoi zuchinni, morcovii. Am pus apoi toate legumele intr-un castron mai mare si le-am lasat sa se racoreasca ( am pus legumele la calit foarte putin, numai cat sa se inmoaie usor de tot, le-am calit ca sa nu isi lase zeama la copt , dar se si pot fierbe), apoi am adaugat peste ele un ou si am amestecat bine. Peste ele am presarat cascavalul ras, am amestecat din nou bine. In tava am intins o foaie de aluat, peste foaie am pus umplutura de legume, pe deasupra am mai presarat un pic cascaval si le-am acoperit cu cea de-a doua foaie de aluat. Am batut celalalt ou, am adaugat si 2 linguri de smantana, am uns foaia cu acest ou, iar peste am presarat susanul. Am dat la cuptor 30 de minute si iata ce a iesit: am taiat in mai multe placintele. Au un colorit superb si un gust sublim!
Se pot servi si calde si reci!
Pentru a citit si alte retete delicioase, vizitati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro